Liv Strömquist for president!

kunskapensfrukt_framsida_1Kunskapens frukt är något så underbart som en humoristisk hyllning till det kvinnliga könsorganet, med blygdläppar, klitoris, vulva och hela kittet. Och nej, börja inte vrida nervöst på dig. Det här är roligt, det här är humor! Jag önskar att jag hade haft Liv Strömquist som lärare i sexualkunskap under högstadiet, lektionerna hade blivit betydligt intressantare än det tradiga tjötet om fortplantningsritualen.

I Kunskapens frukt gör Liv Strömquist upp med de gubbar som genom historien inte kunnat sluta prata om det kvinnliga könsorganet. Ja, om de gubbar som till stor del har lagt en grund till att många kvinnor idag skäms för att visa sig nakna och att en del kvinnor till och med går så långt som att de opererar sina blygdläppar för att passa in i någon sorts porrfilmsnorm. Samtidigt som Liv Strömqvist beväpnar sig med humor finns givetvis svärtan där. Skrattet sätter sig ofta i halsen. Som exempelvis när jag läser om Marie Bonaparte, som är så påverkad av Sigmund Freuds snack om att riktiga kvinnor ska få en orgasm genom penetrering och inte bara vid klitorisstimulans, att prinsessan tror att hon är missbildad*. Marie Bonaparte lägger sig därför under kniven för att få sin klitoris flyttad närmare vaginan. Något som Liv Strömqvist har följande träffsäkra åsikt om:

”Prinsessan Marie Bonaparte upplevde alltså att det var lättare att kirurgiskt förflytta sin egen klitoris än att bara förflytta prins Georges hand!!!”**

Kunskapens frukt är bland det bästa jag har läst i år. Jag vill ha Liv Strömqvist som storasyster, jag vill skicka fram henne när mina ord inte räcker till i en diskussion, jag vill att en staty ska resas i hennes namn. Kanske lite som de där gudinnestatyerna som fanns för tusentals år sedan, en sådan med en enorm vulva. Ja, det kanske vore något, eller vad tycker du Liv?

Kunskapens frukt får 4 av 5 palmhjärtan.

* Två tredjedelar av alla kvinnor är som Marie Bonaparte, så ät skit Freud!
** Marie Bonaparte kunde trots operationen inte få vaginalorgasm.

Annonser

5 thoughts on “Liv Strömquist for president!

  1. Ja, TÄNK om man alltid hade en Liv Strömqvist i fickan att ta fram när man inte vet vad man ska säga. När man tappar orden men så gärna vill få fram sin andemening ändå. Hon är briljant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s