Böcker jag är sugen på i maj

Med våren kommer inte bara de gröna träden, de ljusa kvällarna och livsgnistan tillbaka utan lässuget blommar ut på allvar. Det är då jag börjar längta efter att ligga på gräsmattan vid stugan och läsa den ena boken efter den andra. Under promenaderna till havet blir ljudböckerna ett perfekt substitut till pocketen i handen. Jag får dock stilla min längtan något, det är ju fortfarande vår och sommarens slappa dagar är ännu inte här. Den Stora Läslusten är i alla fall här och i majskörden av böcker är det några som jag är mer nyfiken på än andra. Här är de som jag måste läsa:

Glaskroppar av Erik Axl Sund
Författarna bakom Hungerelden-trilogin är tillbaka med en ny serie. Jerker Eriksson och Håkan Axlander Sundquist (Erik Axl Sund) beskriver den tydligen som en melankolisk sådan, vilket är förståeligt eftersom den handlar om hur en självmordsvåg sveper över Sverige. Tonåringar tar på olika sätt livet av sig själva och det som de har gemensamt är att de alla lyssnat på bandet Hunger. Låter mörkt men hur kan man inte bli nyfiken?

Den färglöse herr Tazaki av Haruki Murakami
En av mina favoritförfattare släpper en ny bok. Ja, det var allt.

Liten handbok i konsten att bli lesbisk av Mian Lodalen
Antar att det här är en bok skriven med glimten i ögat, för jag får lite ont i magen av att sexualitet skulle vara något som man har någon som helst makt över (även om jag gärna skulle vilja vara bi). För jag tänker på alla homosexuella som blivit översköljda med religiös propaganda om att det är möjligt att ändra på sig bara man vill.

Den bekymrade byråkraten av Kristina Ohlsson
Kriminalförfattaren Kristina Ohlsson skriver här om svensk migrations – och integrationspolitik. Låter som en debattbok som alla i vårt, till stor del främlingsfientliga land, bör läsa.

Vad ska du läsa i maj?

Annonser

3 thoughts on “Böcker jag är sugen på i maj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s