Årets bästa och sämsta Del 1

magicbooks1Det är dags att summera året 2012. I Bokdjungelns värld är tiden diffus. Här måste böckerna inte vara släppta i år för att komma med på listan. I djungeln är det mesta tillåtet. 2012 bjöd på Tintin-gate, nyfunna författarskap och en hel del bra och halvbra litteratur. Här kommer första delen av årsrapporten för 2012.

 

Årets händelse- Bokmässan i Göteborg
Jag var en av bloggambassadörerna för bokmässan och det var fina fisken. Vi fick gratis seminariekort, tillgång till ett bloggrum, inträde till Pressnatta och fick gå bakom kulisserna på mässan. Underbara dagar med många möten med andra bokbloggare, författare och intressanta seminarier. Har aldrig varit så trött som när jag åkte hem.

Årets bästa köp– En signerad affisch
Var med på Boksöders julbasar i början av december och strosade förbi en butik som sålde signerade affischer med Petton & Findus. Lovely!

Årets twittrare– Vixxombocker
Alltid rolig, vass och skärpt. Ett rent nöje att följa på Twitter. Underbar humor!

Årets skratt- Konsten att vara kvinna
Cailin Moran kan vara världens roligaste kvinna. Ja, kanske världens roligaste människa. I alla fall med pennan. Hon får till de mest otroliga formuleringar. Läs, läs, läs!

Årets seriealbumAlena av Kim W Andersson
Kombinationen blod, internatskolor och tuffa tjejer är aldrig fel.

Årets nagelbitare– Dark places av Gillian Flynn
Det är ingen hemlighet att Gillian Flynn är en mästare på att hålla kvar sina läsare. Hon skriver på ett sätt som gör att hon direktkvalificerar sig till en av genierna inom genren.

Årets sträckläsningUnder kupolen av Stephen King
Jag hamnade själv i en osynlig kupol när jag läste denna tegelsten. Det var omöjligt att släppa taget om den. Kingen är en mästare på att skapa trovärdiga karaktärer.

Årets sömnpillerUgglemasken av Brigitte Gacha
För tjatigt och tamt. Tyvärr.

Årets bästa litterära tidskrift- Vi läser
Stoltserar självklart och naturligt på tronen. Blandar reportage med finfina porträtt och kortisar. En fröjd när magasinet dimper ner i brevlådan.

Årets upptäckt 1- Bodil Malmsten
2012 var året som jag äntligen tog mig i kragen och köpte min första bok av Bodil Malmsten. Omslagen hade tidigare skrämt bort mig. De signalerade pensionärsliv med torra kakor, korsord och brist på humor. Helt fel ute, jag vet.

Årets trevligaste bokblogg- Bokbabbel
Det är något härligt trivsamt över Bokbabbel. Det är lite som att komma hem när man besöker bloggen. Här samlar sig inlägg om nagellack, converseskor och självklart drösvis av recensioner. Bokbabbel är en storläsare av eleganta mått. Hon är för stunden uppe i hela 150 lästa böcker. En blogg man vill bygga bo i.

Annonser

8 thoughts on “Årets bästa och sämsta Del 1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s