Hitta Violet Park

På Bokmässan tidigare i år hörde jag ett flertal bokbloggare prata om Jenny Valentine. Jag hade aldrig hört talas om henne och fick stå där och skämmas lite i smyg. Sådär som man gör när alla andra verkar känna till en författare medan man själv desperat letar i minnet efter minsta möjliga kunskap. Jag kom inte på någonting. Visste inte ens genre.

Hitta Violet Park är en komisk roman med svärta. 16-åriga Lucas hittar en kvarglömd gravurna på en taxistation. Han blir besatt av den och slutligen lyckas han få den med sig. Det är något speciellt med urnan och Lucas känner sig dragen till den. Samtidigt sörjer han fortfarande sin pappa som har varit spårlöst försvunnen i sex år. Slutligen visar det sig att det är kvarlevorna efter Violet Park som finns i urnan. Men vem är hon?

Hitta Violet Park är en uppkäftig debut och det daltas inte med karaktärerna. Lucas röker på. Mamman är deprimerad och systern Mercy snattar och skiter i det mesta. Det får vara krokigt och snett i Jenny Valentines värld och hon skriver på ett sätt som gör att det känns som att hon har skrivit boken på en eftermiddag. Inga onödiga ord, inget tjafs.

Bara en rak berättelse som förtjänar många läsare.
Hitta Violet Park får 4 palmhjärtan av 5 möjliga.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s