Nathalie- en delikat historia

Nathalie- en delikat historia är en berättelse om kärlek, om att förlora och finna den. Nathalie är lyckligt gift med François som omkommer i en trafikolycka. Sorgen är total, men Nathalie hittar kraft i sitt jobb på ett svenskt företag. Där arbetar Markus, uppväxt i Uppsala – en något försynt och intetsägande man. Handlingen avancerar när Nathalie får ett infall och kysser Markus.

Boken är full av anspelningar om Sverige som målas upp som ett grått trist land där självmordsstatistiken är högst i Europa. Här ska det vara en fin kvalité att vara svartsynt och Markus har en ”deppig svenskhet”, vilket känns lite väl klichéartat. Mest av allt tycker jag om mellanpartierna som lyfter fram små historier om exempelvis olika tillfällen som Markus har gråtit eller en kyss. Smart och fint.Stundtals stör jag mig på den sockersöta romantiken och vem frågar egentligen saker som: Får jag kyssa er? Det hade behövts fler konflikter i boken för att vässa handlingen, det blir för rosenskimrande och naivt. Annars är romanen en fin kärlekshistoria. Anna Maria Käll är lysande som uppläsare, hon har en varm och tydlig röst som är omöjlig att tröttna på. Boken passar perfekt som ljudbok. Nathalie- en delikat historia får 3 av 5 palmhjärtan.

Annonser

4 thoughts on “Nathalie- en delikat historia

  1. Har precis läst färdigt boken och tyckte mycket om den. Jag upplever Markus som lite stel, en stämpel som vi svenskar fått av andra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s