Minirecension: Nina av en slump

Först tyckte jag inte om boken, sedan ångrade jag mig. Nina av en slump är en suggestiv berättelse med en obehagskänsla som ständigt närvarar. Man vet att katastrofen väntar. Det är parallella historier med olika bottnar. Nina söker efter den perfekta födelsedagspresenten till sin hårt arbetande mamma som jobbar på en textilfabrik. Samtidigt tänker hon på de olika männen i hennes och moderns liv. De infekterade relationerna som äter på deras själar. Hur man kan vara stark men ändå svag. Nina som längtar till stranden, till Malo-les-Bains. Till måsarna.

Det är svårt att sätta fingret på nina av en slump. Handlingen vrider och vänder, men med lite distans så har den fäst sig. Romanen är gåtfull och suggestiv på ett sätt som gör att den inte glöms bort i första taget.

nina av en slump får 3,5 av fem palmhjärtan.

Annonser

8 thoughts on “Minirecension: Nina av en slump

  1. Den verkar i alla fall annorlunda och det är ju helt ok om man känner att det fanns något i det som lockade. Jag har inte läst, men har förstått att det inte är en bok som är så lätt att återberätta.

  2. Är nyfiken på denna roman. Läste nyligen Den röda soffan av Michèle Lesbre. Den var också suggestiv och hade något drömlikt över sig.

    Tack för en bra recension!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s