Femtio nyanser av tristess

Femtio nyanser av honom av E.L James
Förlag: Norstedts
Sidor: 560 sidor
Genre: Erotik
_______________________________________
Anastasia Steele är litteraturstudenten som av en tillfällighet får intervjua den stormrika affärsmannen Christian Grey. Bakom fasaden döljer sig en man med smak för läder och piskor. Han vill ha Anastasia som sin undergivna sexslav i sin BDSM-värld. Oskulden Anastasia attraheras av den mystiska Mr Grey med femtio nyanser av mörker och det dröjer inte länge innan de hamnar i säng med varandra. Men det finns ett krav. Anastasia måste skriva på ett avtal som går ut på att hon ska underkasta sig totalt – sexuellt och maktmässigt. Viljornas kamp börjar.

Femtio nyanser av honom är en enorm succé och sägs ha gått om Harry Potter-böckerna försäljningsmässigt. Författaren E.L James kan helt enkelt pensionera sig, bygga en sexkammare a la Christian Grey och starta BDSM-filialer runtom i världen. Hon är svinrik så att säga. 7 miljoner i veckan tjänar hon tydligen på sina böcker om Anastasia och Christian. En summa som böckerna långtifrån förtjänar.

 I Femtio nyanser av honom duggar sexskildringarna tätt, det är buntband, rumpsmisk och otaliga ställningar. Samtidigt är det så tråkigt. Jag gäspar när jag läser boken. Det är fruktansvärt stereotypt och grått. Anastasia är oskuld från början och har aldrig varit full. Hon har aldrig attraherats av killlar tidigare och har aldrig onanerat. Sitt kön benämner hon endast som ”där nere”. Christian är mannen som har ett mörkt och mystiskt förflutet (självklart är det så!) och är så skadad att han inte vill att någon ska ta på honom (förutom hans könsorgan såklart). Gäsp!

I mina ögon är Anastasia en mjäkig och otroligt platt huvudperson och Christian en person som snarare borde stämplas som en motbjudande maktmissbrukare än som en mystisk man med hög liggfaktor.

Och det värsta av allt. Jag blir inte ett dugg upphetsad.

Femtio nyanser av honom får 2 av 5 palmhjärtan.

Pssst…hjälp mig att vinna en tävling genom att trycka här

Annonser

4 thoughts on “Femtio nyanser av tristess

  1. Kan bara hålla med dig! Läste första delen och blev förvånad över hur en så dåligt skriven bok har kunnat bli så populär. Visst, det här med sexet lockar väl folk, men inte ens de scenerna var bra skrivna. Var ”tvungen” att skumma igenom 2:an, för jag hoppades att författaren hade utvecklats, men det var bara mer av samma smörja. Vilken annan erotisk romancebok som helst är bättre, och det finns ju lite att välja på…

  2. Ping: Och vinnaren är… | Bloggvärldsbloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s