En kort reflektion: French milk

French milk är historien om den 21-åriga (hon fyller 22 i berättelsen) Lucy Knisley som tillsammans med sin mamma åker till Paris för att under sex veckor uppleva staden på ett intimare sätt. Främst är ”French milk” en humoristisk reseskildring men även en historia om ett nära band mellan mor och dotter och det stundtals svåra i att vara på väg mot vuxendomen och allt vad det innebär.

Jag trivs i Lucy Knisleys finurliga värld där hon på ett rakt och ärligt sätt berättar om hur den franska huvudstaden öppnar upp sig och oj vad de tryckar i sig bakverk och diverse delikatesser! Tack och lov att illustrationerna är i svartvitt, annars hade man förmodligen dreglat som en hund. Grön av avund är man förstås redan, jag menar – sex veckor i Paris! ”French milk” är en given julklapp till frankofilen med ett särskilt intresse för seriealbum och som vill frossa i detaljer om Paris. Jag utlovar hög feelgood-faktor!

Annonser

2 thoughts on “En kort reflektion: French milk

    • Den finns som häftad, vill inte framstå som en försäljare, men såg att den finns på Bokus för 89 kronor. 🙂

      Ja, om du har en frankofil i hjärtat så tycker jag absolut att du ska läsa den, även om den tar upp andra ämnen än Paris. En charmig historia, som jag ändå har svårt att betygsätta. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s