Är du säker på att du vill spela?

Wanna play a game? frågade den, och visade dessutom upp två ikoner för Yes och No.”

Geim av Anders De la Motte
Förlag: Alfabeta (Pocketförlaget)
Sidor: 336
Genre: Thriller

_________________________________________________________________________
Är du redo för högfartsspänning där vändningarna är snabba och där ett knapptryck kan förändra ditt liv? Isådana fall, geim on!  Anders De La Motte debuterade 2010 med sin tempofyllda thriller och blev utsedd till årets debutant av svenska deckarakademien. Han har en bakgrund inom stockholmspolisen och arbetar med säkerhetsfrågor vid ett internationellt it-företag, kunskaper som han har stor nytta av i den teknologiska värld han bygger upp i sin blivande triologi.

Geim handlar om den lätt kriminelle Henrik HP Pettersson som inte bryr sig särskilt mycket om att passa in i svennevärlden. När han en dag kommer över en mobiltelefon och blir inbjuden till att spela ett spel – dröjer det inte länge innan han är indragen i en värld av utmaningar som alla rankas på en topplista inom ett hemligt nätverk. Mer vill jag inte avslöja för det vore att bryta mot spelets regler.

Geim är en svensk spänningsroman med amerikansk touch. Jag dras snabbt med i det skickliga tempot, redan från första sidan är jag fast – ingen tomgång! Spela spelet Henrik, tänker jag trots att man har en föraning om att allt inte står rätt till; spelledaren är gud och håller du dig inte till reglerna är du utesluten. Första hälften är starkast, blir imponerad över spelmomenten som är vasst beskrivna. Språket är laddat med slang och uttryck från spelvärlden, vilket ger en autentisk känsla. Att filmrättigheterna redan är sålda (en hint; Joel Kinnaman passar finfint till huvudrollen) känns inte alltför överraskande. Boken känns film. Utan att avslöja för mycket är jag nåååågot skeptisk mot slutet. Nåja.

Boken får 3,5 av 5 möjliga (funderar på om den är värd en fyra ändå).

Geim on?

Annonser

2 thoughts on “Är du säker på att du vill spela?

    • Jag tycker att den är bra, kanske något overklig men det hör väl på något sätt till.
      Såg excessformatet för första gången på bokmässan, såg smidigt ut om man ska ut och resa och vill ha med sig en hög med böcker. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s