Premiär för Bokdjungeln

 

 

 

 

 

 

Den röda mattan är utrullad och det är med skakiga nerver som Bokdjungeln tar sina första stapplande steg ut i bloggosfären. Greppa ett vinglas, mingla med celebriteterna och var med om världspremiären av Bokdjungeln!

Mitt namn är Sofie Petersson och idén om att starta en bokblogg föddes för flera år sedan och har legat och marinerat till sig innanför pannbenet. Min tid vid mötesplatsen Boktipset har även lett till att jag insett hur kul det är att skriva och diskutera om böcker ( tack alla som kommenterar!). Det som ledde till att den kreativa kruttunnan exploderade var Karin Berg och Petra Jankov Pichas bok Konsten att bokblogga ( en minimal guide för den bloggsugna). Jag skrek varken ”Heureka” eller upptäckte botemedlet mot HIV – men jag skapade den här bloggen.

Den nyfödda bebisen Bokdjungeln har inga ambitioner att bli en fisförnäm blogg där böcker schavotteras på rad och där något är fint eller fult. Yxan åker fram ibland – men den är ganska slö. Det blir främst samtida skönlitterära verk i pocketformat, men även barnböcker och äldre verk. Det beror helt enkelt på vad som dyker upp i den snåriga bokdjungeln. Tydligare stigar uppstår allt eftersom.

Jag hoppas att ni vill följa med mig på färden.

Och där är tyvärr mingelfesten över. Vinet är slut, Leif GW Persson har diskuterat diverse olösta mordfall och Thomas Di Leva har tyvärr inte sålt en enda påse andligt te. Paul Auster förstod inte ett ord och ingen ville prata kungar och drottningar med Herman Lindqvist – Haruki Murakami sprang endast förbi.

Nu ska jag lägga mig på soffan och läsa en bok.

Har du frågor eller vill avslöja smaskiga bokskvaller – mejla gärna till bokdjungeln@hotmail.se

Annonser

11 thoughts on “Premiär för Bokdjungeln

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s